ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: «Όχι» στην πρόταση του ΔΝΤ για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Κομισιόν: «Όχι» στην πρόταση του ΔΝΤ για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Απορρίπτει η Κομισιόν το αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα, πλέον, πρέπει να δοθεί στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ δήλωσε πως: «οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επαρκώς και η προτεραιότητα τώρα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ περί ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η Ανίκα Μπράιτχαρτ επισήμανε πως αυτό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωστόσο, τόνισε: «οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και τώρα προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι το οποίο, περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής και τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου με τις ελληνικές αρχές».

Η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί αρνήθηκε, πάντως, να σχολιάσει το εργασιακό νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και τις πληροφορίες ότι υπάρχουν παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα.

Σχετικές ειδήσεις