ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ να ακούσει τον Μακρόν και να μη θέσει νέα προαπαιτούμενα

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ να ακούσει τον Μακρόν και να μη θέσει νέα προαπαιτούμενα

Έμφαση στην προειδοποίηση που έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι δεν πρέπει να θέσει νέα προαπαιτούμενα σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έδωσε σήμερα, Παρασκευή (08/09/2017) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM», ο κ. Κατρούγκαλος, ανέφερε πως «δεν μπορεί σε μια στιγμή που η Ευρώπη πάει να διορθώσει την πορεία της, να έρθει ένας οργανισμός να την υπονομεύσει».

«Είναι, ίσως, η σημαντικότερη στιγμή της επίσκεψης Μακρόν, η προειδοποίησή του προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι δεν πρέπει να θέσει νέα προαπαιτούμενα. Αυτό το είπε ρητά. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, όταν ένας Πρόεδρος της Γαλλίας, στις επίσημες δηλώσεις του, λέει κάτι τέτοιο, δεν το λέει για να το ακούσουμε εμείς και να χαρούμε», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Αυτό είναι μία προειδοποίηση προς το ΔΝΤ, ότι μία στιγμή που η Ευρώπη πάει να μαζέψει τον εαυτό της, και φαινόταν καταδικασμένη σε μία θανατική καταδίκη, να βρει ένα νέο μέλλον, δεν μπορεί να έρθει ένα Οργανισμός έξω από την Ευρώπη και να υπονομεύσει αυτήν την πορεία», είπε – μεταξύ άλλων – ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις αναφορικά με την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις