ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της

Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της

Την άποψη ότι μπορεί να υπάρξει το καλοκαίρι καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα εξέφρασε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Ναι, μπορεί να γίνει, αλλά θα απαιτήσει την προσεχή περίοδο μέχρι τον Αύγουστο να γίνουν όλα σωστά» απαντά στην σχετική ερώτηση. «Είναι κοινή μας φιλοδοξία να έχουμε μια καθαρή έξοδο της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο ευχή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι και ευχή της Ευρωζώνης» αναφέρει ο κ. Ντάισελμπλουμ και σημειώνει ότι «θα πρέπει η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί, να εκπληρωθούν όλες οι δεσμεύσεις του προγράμματος, έτσι ώστε αυτό να ολοκληρωθεί ομαλά και να επιτευχθεί η πρόσβαση στις αγορές. Όλα αυτά χρειάζεται να συμβούν. Δεν μπορεί να μας λείπει κανένα από αυτά τα στοιχεία, γιατί διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο». «Μπορεί να συμβεί; Ναι, μπορεί. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να το κάνουμε. Απολύτως» ξεκαθαρίζει.

Αναφερόμενος στην επιτήρηση μετά το πρόγραμμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημειώνει ότι όλες οι χώρες που ήταν σε πρόγραμμα έχουν μια μικρή εποπτεία και διευκρινίζει: «Είναι μια ελαφρά μορφή εποπτείας, οι θεσμοί θα έρχονται δυο φορές το χρόνο για να βλέπουν πώς είναι η κατάσταση, πώς αναπτύσσεται η οικονομία κλπ. Και αν η κατάσταση εκτροχιάζεται θα προειδοποιούν εμάς αλλά και την κυβέρνηση».

Σχετικές ειδήσεις