ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιαργκόβας: Οι καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις έχουν κοστίσει δισ. ευρώ

Λιαργκόβας: Οι καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις έχουν κοστίσει δισ. ευρώ

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι η αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους, έστειλε ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σημειώνοντας ότι οι μέχρι σήμερα καθυστερήσεις έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια, τα οποία καθρεφτίζονται στα μέτρα που εκ των υστέρων θεσπίζονται.

Σύμφωνα με το capital.gr, μιλώντας σε εκδήλωση του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις ψηφίζονται, δεν εφαρμόζονται.

«Οι καθυστερήσεις στοιχίζουν, έχουν γίνει έμμεσες μετρήσεις, βλέποντας τα πρόσθετα μέτρα, τα πόσα δισεκατομμύρια πήραμε κάθε φορά. Αν τα προσθέσουμε, μας βγάζουν το τελικό αποτέλεσμα», είπε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε: «Αν είχαμε ολοκληρώσει το δεύτερο μνημόνιο, δεν θα είχε έρθει το τρίτο είπε, λέγοντας ότι είναι διακομματικό το θέμα. Στην αρχή δεν συνέβαινε αυτό, υπάρχει διαχρονική αύξηση του χρόνου κάτι που στοιχίζει πολλά δισεκατομμύρια».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή υποστήριξε πως προσωπική του άποψη είναι ότι «θα έπρεπε να υπάρχει μία εθνική ομάδα τεχνοκρατών» και εξήγησε ότι υπάρχει προσωπικό και πρέπει να γίνει γιατί είναι ένα θέμα που αφορά όλους.

Προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει «μέσα στη βάρκα του μέλλοντος της ΕΕ», ο κ. Λιαργκόβας παρέθεσε πέντε «προϋποθέσεις»: Να ολοκληρωθεί εγκαίρως η αξιολόγηση, να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος των NPLs που «καίει» τις τράπεζες και η επιτάχυνση των τεστ αντοχής, η προσέλκυση άμεσα ξένων επενδύσεων, η αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους και η ενίσχυση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής.

Πηγή: capital.gr

Σχετικές ειδήσεις