ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Θα δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο για να βγουν οι συντάξεις και να μην χαθεί η υποδόση

ΕΦΚΑ: Θα δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο για να βγουν οι συντάξεις και να μην χαθεί η υποδόση

Σε «αγώνα» δρόμου προκειμένου να εκδοθούν νέες συντάξεις, ώστε να μην χαθεί η υποδόση των 800 εκατομμυρίων ευρώ, έχει επιδοθεί ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Με έγγραφό του, ο διοικητής του Φορέα, Αθανάσιος Μπακαλέξης, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιοποιήσουν ακόμη και τις ημέρες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (7-8 Σεπτεμβρίου), προκειμένου να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των «εκκρεμοτήτων», με ημερομηνίες 30/6 και 31/8.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως, εάν δεν υφίστανται τέτοιες εκκρεμότητες προς εκκαθάριση, «θα πρέπει να λάβει γνώση εγγράφως η Γενική Διεύθυνση Απονομής Συντάξεων», ενώ υπάρχει η διαβεβαίωση προς τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ ότι όσοι εργαστούν το Σαββατοκύριακο θα λάβουν ως αντάλλαγμα άδεια κάποιον επόμενο μήνα.

Ενδεικτική της αγωνίας που επικρατεί, είναι η επισήμανση ότι «το αποτέλεσμα των ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας μας», καθώς η έγκαιρη εκκαθάριση των αιτήσεων για νέες συντάξεις θα επηρεάσει την επίτευξη των μνημονιακών στόχων και άρα την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις