ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Welle: Μεγάλος ο όγκος προαπαιτούμενων για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση

Deutsche Welle: Μεγάλος ο όγκος προαπαιτούμενων για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση

Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να επιταχύνει τις εργασίες, εάν θέλει να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση πριν το τέλος του χρόνου, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τρίτη αξιολόγηση είναι λιγότερο δύσκολη από τη δεύτερη ωστόσο και αυτή περιλαμβάνει μεγάλο όγκο προαπαιτούμενων, που σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να «ανεβάσει στροφές».

Σε ό,τι αφορά στην επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα, επισημαίνονται οι δηλώσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ότι αυτή θα γίνει μετά τη φθινοπωρινή υπουργική σύνοδο του ΔΝΤ, που έχει προγραμματιστεί για τις 13-15 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον, όπου θα υπάρξουν και οι τελευταίες συνεννοήσεις των Ευρωπαίων με το Ταμείο.

Η Deutsche Welle αναφέρει, επίσης, ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, ωστόσο η συζήτηση θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας για την εμβάθυνση της ευρωζώνης, η οποία θα επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες με προοπτική να υπάρξουν οι πρώτες οριστικές αποφάσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Από την πλευρά της, η Κομισιόν θα υποβάλει λεπτομερείς προτάσεις για τις αλλαγές στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα θα έχουν μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση για το θέμα αυτό και οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης.

Σχετικές ειδήσεις