ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EuroWorking Group - ESM: Την Πέμπτη (26/10) η απόφαση για τα 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

EuroWorking Group - ESM: Την Πέμπτη (26/10) η απόφαση για τα 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

Ψηλά στην ατζέντα των Θεσμών αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη (26/10/2017) το ζήτημα της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, με το EuroWorking Group αλλά και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να καλούνται να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση του ποσού από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Capital.gr, τα δύο όργανα αναμένεται να θέσουν επί τάπητος την πρόοδο αναφορικά με την πορεία της αποπληρωμής των οφειλών του ελληνικού κράτους προς τους ιδιώτες.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το συγκεκριμένο ποσό παραμένει διαθέσιμο έως τις 31/10/2017, ενώ η καταβολή του προϋποθέτει την πληρωμή ποσού ίσου με το 150% της πρώτης υποδόσης (800 εκατ. ευρώ) και είχε χορηγηθεί στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2017.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο ESM αναφέρει – μεταξύ άλλων: «Το Δ.Σ. θα εξετάσει την αποτίμηση των θεσμικών οργάνων αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας, στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μία ικανοποιητική αποτίμηση με βάση τους όρους του 3ου πακέτου δόσεων του χρηματοδοτικού προγράμματος της Ελλάδας, θα ανοίξει το δρόμο ούτως ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει την αποδέσμευση των εναπομείναντων 800 εκατ. ευρώ, τα οποία επίσης προορίζονται για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους προς των ιδιωτικό τομέα».

Σχετικές ειδήσεις