ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση αυξάνει το κοινωνικό μέρισμα - Ποιοι θα το πάρουν και πώς

Η κυβέρνηση αυξάνει το κοινωνικό μέρισμα - Ποιοι θα το πάρουν και πώς

Εν αναμονή της έγκρισης από τους δανειστές

Μπορεί η συμφωνία για απόδοση του κοινωνικού μερίσματος να μην έχει επέλθει στην Αθήνα, μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 δεν θα κινηθεί τελικά στα 800.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το κοινωνικό μέρισμα... αυγατίζει σε 1,1 έως 1,2 δισ. ευρώ και αναμένεται να δοθεί κατά κύριο λόγο στο Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Εν τω μεταξύ, «ιδιαίτερα ευχαριστημένος» από την εξέλιξη του α΄ γύρου των εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεων για την γ΄ αξιολόγηση εμφανίστηκε ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, ο οποίος αποκάλυψε ότι μέχρι να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, «θα υπάρχουν πολλές τηλεδιασκέψεις για τα ανοιχτά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το μέρισμα».

«Έγιναν καλές και παραγωγικές συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν μέρος του προγράμματος του ESM και του ΔΝΤ. Για να ολοκληρωθούν, βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές διεργασίες. Βασικός στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM ως το τέλος του 2017. Η αποστολή θα επιστρέψει (ενν: στην Αθήνα) την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου», ανέφερε εκπρόσωπος των δανειστών.

Σχετικές ειδήσεις