ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης με το κοινωνικό μέρισμα προτείνει η ΟΒΕ

Επίδομα θέρμανσης με το κοινωνικό μέρισμα προτείνει η ΟΒΕ

Την επαναφορά του επιδόματος θέρμανσης στα περυσινά επίπεδα, με χρηματοδότηση από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού προτείνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών (ΟΒΕ) στην κυβέρνηση.

«Οι ανακοινώσεις για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος δίνουν μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να διορθώσει μια σκληρή αδικία που έγινε σε βάρος ευπαθών ομάδων πληθυσμού και φτωχών νοικοκυριών, η οποία αφορά στην περικοπή κατά 50% της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2017-2018», τονίζει η ΟΒΕ.

Παράλληλα προσθέτει πως: «Ο επερχόμενος χειμώνας και η εμφανής αδυναμία σε πολλά νοικοκυριά να εξασφαλίσουν θέρμανση, κάνει επιτακτική την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής επιδότησης της θέρμανσης. Αλώστε μια τέτοια αλλαγή θα έχει άμεσες ευεργετικές επιπτώσεις στην προστασία της υγείας του πληθυσμού και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα οι πολίτες σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές θα ωφεληθούν πολλαπλά λόγω των βαρύτατων καιρικών φαινομένων που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν. Σε κάθε περίπτωση η αναπλήρωση της περικοπής των κονδυλίων δεν θα ξεπεράσει το 5% του πλεονάσματος που πηγαίνει για κοινωνικό μέρισμα».

Και φέτος όπως όλα δείχνουν πολλοί θα καταφύγουν στη λύση των air- conditions. Το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης θα περικοπεί κατά 50% και η καταβολή, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι και 3 μήνες. Κατά πάσα πιθανότητα, οι δικαιούχοι θα ξεκινήσουν να το εισπράττουν από 1-1-2018 και θα αφορά σε αγορές που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Οκτωβρίου και μετά. Το ακριβές ποσό που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι για την περίοδο από 15-10-2017 έως 30-4-2018 θα είναι μόλις 55 εκατομμύρια ευρώ.



Σχετικές ειδήσεις