ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

koinonikomerisma.gr: Αυτή είναι η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε την αίτηση (vid)

koinonikomerisma.gr: Αυτή είναι η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε την αίτηση (vid)

Κοινωνικό μέρισμα- koinonikomerisma.gr: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2017.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018 τα νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος ανέρχονται σε 1.459.834, ενώ το μέσο ύψος του μερίσματος εκτιμάται σε 483 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Πώς θα υποβάλετε την αίτηση

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για το κοινωνικό μέρισμα του 2017.

Για την υποβολή αίτησης χρειάζονται ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός του κινητού, το e-mail και το ΙBAN του δικαιούχου.

Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων, όλα τα υπόλοιπα συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα.

Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να μπουν στην ίδια πλατφόρμα και δηλώσουν το φορολογητέο εισόδημά τους, ώστε να υπολογιστεί το σύνολο του εισοδήματος του νοικοκυριού.

Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος για το 2017 αναμένεται να πιστωθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης που θα λάβουν οι τελικοί δικαιούχοι θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δεν θα προσμετράται στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάθε νοικοκυριού, προκειμένου να κριθεί εάν αυτό δικαιούται κάποιας άλλης κοινωνικής παροχής καταβαλλόμενης με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Έτσι θα είναι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Στο μεταξύ, ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος ξενάγησε τους τηλεθατές της ΕΡΤ για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και ανέλυσε τα ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη σύνταξη της αίτησης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Σχετικές ειδήσεις