ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λοταρία - 1000 Νικητές - 1000 Ευρώ: Σήμερα (30/11) η πρώτη κλήρωση με βάση τις δαπάνες μέσω καρτών

Λοταρία - 1000 Νικητές - 1000 Ευρώ: Σήμερα (30/11) η πρώτη κλήρωση με βάση τις δαπάνες μέσω καρτών

Μετά από αρκετές αναβολές, σήμερα Πέμπτη (30/11) αναμένεται να διεξαχθεί η πρώτη κλήρωση του προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων (λοταρία) με βάση τις αποδείξεις των δαπανών που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι μέσω καρτών, όπως ανακοίνωσε τo υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πριν από τη διενέργεια της κλήρωσης θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.

Στην πρώτη αυτή κλήρωση συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών και επιπλέον οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε. σημειώνεται ότι οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που δεν έχουν ληφθεί υπόψη για οποιοδήποτε λόγο (π.χ επαγγελματικοί λογαριασμοί μη δηλωμένοι στο μητρώο της Α.Α.Δ.Ε., μη αποστολή στοιχείων συναλλαγών στην Α.Α.Δ.Ε. κτλ.) δεν χάνονται σε καμία περίπτωση, καθώς διασφαλίζεται, με κάθε εύκαιρο μέσο και τρόπο, ότι θα συμπεριληφθούν στις προσεχείς κληρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1000 νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Για να συμμετάσχετε στη κλήρωση:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Εάν ένας φορολογούμενος έχει πραγματοποιήσει μέσα σε ένα μήνα συναλλαγές με "πλαστικό"ή "ηλεκτρονικό" χρήμα που αφορούν σε αγορές αγαθών ή λήψη υπηρεσιών συνολικής αξίας 600 ευρώ, τότε δικαιούται να συμμετέχει στην κλήρωση με 100 λαχνούς για τα πρώτα 100 ευρώ των συναλλαγών του, με 200 λαχνούς για τα επόμενα 400 ευρώ των συναλλαγών του και με 34 λαχνούς για τα υπόλοιπα 100 ευρώ των συναλλαγών του. Συνολικά δηλαδή δικαιούται συμμετοχής με 334 λαχνούς.

Εάν ένας φορολογούμενος έχει πραγματοποιήσει μέσα σε ένα μήνα λιανικές συναλλαγές με "πλαστικό"ή "ηλεκτρονικό" χρήμα συνολικής αξίας 400 ευρώ,τότε δικαιούται να συμμετέχει στην κλήρωση με 100 λαχνούς για τα πρώτα 100 ευρώ των συναλλαγών του και με 150 λαχνούς για τα υπόλοιπα 300 ευρώ των συναλλαγών του. Συνολικά δηλαδή δικαιούται συμμετοχής με 250 λαχνούς.

Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr. Σε περίπτωση λαχνών που κερδίζουν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.

Σχετικές ειδήσεις