ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος: Η εξωστρέφεια φέρνει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης

Κατρούγκαλος: Η εξωστρέφεια φέρνει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης

«Η εξωστρέφεια είναι από τα αναγκαία χαρακτηριστικά του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, το οποίο πρέπει να βασιστεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας» τόνισε την Παρασκευή (01/12/2017) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση απονομής των φετινών βραβείων του θεσμού εξωστρέφειας «Greek Exports Awards 2017».

«Παρόμοια πλεονεκτήματα δεν είναι μόνο η γεωπολιτική θέση της χώρας που της επιτρέπει να είναι κόμβος μεταφορών, logistics και ενέργειας, ούτε μόνο η βιοποικιλότητα και η εκλεκτή ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης», διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως είναι αναγκαίος ο συνδυασμός του πρωτογενούς με τον δευτερογενή τομέα και η αξιοποίηση του εξειδικευμένου δυναμικού της πιο μορφωμένης και καταρτισμένης γενιάς Ελλήνων, που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα μας.

Ο κ. Κατρούγκαλος συνεχάρη τους νικητές, τονίζοντας πως απέδειξαν πως η εξωστρέφεια αποτελούσε το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση. Η βράβευση των νικητών των «Greek Exports Awards», που πρωταγωνίστησαν στην εξαγωγική δραστηριότητα το 2017, έγινε από πολυμελή επιτροπή αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Enterprise Greece, του υπουργείου Εξωτερικών, επιμελητηρίων και επιχειρήσεων.

Τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards διοργανώθηκαν φέτος για 6η συνεχή χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και στοχεύουν να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

Με άλλα λόγια, να αναδείξει τα «φωτεινά» παραδείγματα του επιχειρείν, τις νέες τεχνολογίες και την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων νέας γενιάς, που διεισδύουν αποτελεσματικότερα στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες των κανόνων διεθνούς εμπορίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ