ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σας αφορά: Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί την Τετάρτη (06/12)

Σας αφορά: Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί την Τετάρτη (06/12)

Πλειστηριασμοί | Ειδήσεις: Οι συμβολαιογράφοι, με ανακοίνωσή τους, αποφάσισαν να μη διεξαχθεί κανένας πλειστηριασμός στην Αττική την Τετάρτη (06/12/2017), με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα μας την Πέμπτη (07/12/2017).

Ειδικότερα, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη (05/12/2017) το διοικητικό συμβούλιο των συμβολαιογράφων και αφού προηγήθηκαν συνεννοήσεις τόσο με την ΕΛ.ΑΣ. όσο και με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποφάσισε ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί, εξαιτίας του τεταμένου κλίματος που επικρατεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, τα οποία έχουν έδρα στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες και τυχόν ενδιαφερόμενους, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 πλειστηριασμοί στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, λόγω των εκτεταμένων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μέτρα αυτά ενδέχεται να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη πρόσβαση στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, τόσο των συμβολαιογράφων όσο και των λοιπών νομίμων συμμετεχόντων στη διαδικασία των πλειστηριασμών και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι ρητή πλέον η δέσμευση της πολιτείας για την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τους πλειστηριασμούς

Σχετικές ειδήσεις