ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες – Δείτε για ποιους θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα

Κοινωνικό μέρισμα: Δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες – Δείτε για ποιους θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Κοινωνικό μέρισμα ύψους 533 ευρώ κατά μέσον όρο εισπράττουν αύριο Παρασκευή (15/12) 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Το σύνολο των ωφελούμενων θα αγγίξει τα 3,2 εκατομμύρια πολίτες. Στο τελικό στάδιο των εγκεκριμένων αιτήσεων συμπεριλαμβάνονται και 89.000 αιτήσεις που έγιναν αυτόματα και αφορούν ηλικιωμένους – συνταξιούχους άνω των 70 ετών, οι οποίοι διαμένουν μόνοι τους και πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Παράταση για ειδικές κατηγορίες πολιτών

‘Όπως επιβεβαίωσε χτες (13/12) μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, προετοιμάζεται παράταση για ειδικές κατηγορίες πολιτών εν δυνάμει δικαιούχων οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τελικά στάδιο της έγκρισης.

Στόχος είναι λοιπόν η πλατφόρμα να επαναλειτουργήσει την Ερχόμενη Δευτέρα (18/12), ώστε η διαδικασία να περαιωθεί οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του έτους.

Στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί χιλιάδες αιτήσεις, εκ των οποίων μία μερίδα εκτιμάται πως έχουν πιθανότητα έγκρισης.

Δεύτερη ευκαιρία θα λάβουν πολίτες που:

Αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αντιστοίχηση του ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διοικητική διαδικασία στα ΚΕΠ.

Έχουν καταλάθος δηλώσει στη φορολογική δήλωση 2016 τα έξοδα για φροντιστήρια στον κωδικό των ιδιωτικών σχολείων, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι αιτήσεις με την ένδειξη «πολυτελούς διαβίωσης».

Είναι άτομα με αναπηρία, ενδεχομένως και επιδοματούχοι που δεν πληρούν την προϋπόθεση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης τον ΕΦΚΑ ένα μήνα

Είναι ανασφάλιστοι υπερήλικες που δεν έχουν καταστεί δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα και δεν πληρούν την προϋπόθεση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης στον ΕΦΚΑ- έναν μήνα.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Σχετικές ειδήσεις