ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγίες προς φορολογουμένους για τις 2 Ιανουαρίου

Οδηγίες προς φορολογουμένους για τις 2 Ιανουαρίου

Η παράταση ισχύει άτυπα, αλλά ισχύει.

Για όλους όσοι ρωτούν, αν μετά την σημερινή κήρυξη της απεργίας των εργαζομένων στις εφορίες, παύει να ισχύει η μονοήμερη παράταση που είχε δοθεί με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για τις 2 Ιανουαρίου, η απάντηση που δίνεται αρμοδίως από την οδό Νίκης είναι ότι «ισχύει».

Κατά συνέπεια, όσοι πάνε και τη Δευτέρα για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες τους, που θα έπρεπε να έχουν ημερομηνία 30/12/2011, θα μπορούν να το κάνουν.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η μονοήμερη παράταση δίνεται «στο όνομα» της χθεσινής απεργίας των εφοριακών, η οποία, ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε κανονικά. Άλλωστε στο υπουργείο Οικονομικών έχουν τόσες πολλές ανάγκες για τη συγκέντρωση εσόδων, που ούτε καν θα το σκέφτονταν να χάσουν την «ευκαιρία» που τους παρουσιάζεται για μια επιπλέον μέρα.

Βεβαίως, το θέμα είναι τι είδους εξυπηρέτησης θα τύχουν όλοι όσοι πάνε την πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου χρόνου για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία.

Κι αυτό γιατί κάτι οι άδειες κάτι η εορταστική ραστώνη, δεν θα τους παρέχεται και το γρηγορότερο σέρβις.

Αυτό το οποίο μετράει όμως, όπως αναφέρεται αρμοδίως, είναι πως οι εφορίες θα είναι ανοικτές κι ο κόσμος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί, κανονικά, σε ωράριο γραφείου.

Σε ότι αφορά στην παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, αυτή ισχύει κανονικά, αφού δεν επηρεάζεται από την εξέλιξη με την απεργία των εργαζομένων στις εφορίες.

Κατά συνέπεια θα «τρέξει» κανονικά, χωρίς να επηρεάζεται από όλα τα παραπάνω.