ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρης στήριξη Δασκαλόπουλου στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Πλήρης στήριξη Δασκαλόπουλου στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, λίγο μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση «έχει αναλάβει αποστολή εθνικής σωτηρίας και θα πετύχει μόνο αν εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοπιστίας και ασυνεννοησίας που τη φθείρουν», τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος, καλώντας τα κόμματα που μετέχουν σε αυτή να μιλούν με ενιαία φωνή.

«Εάν δεν γίνουν αυτά, ο λαός θα επιρρίψει τις ευθύνες στους σημερινούς συγκάτοικους» προειδοποίησε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Για τον κατώτατο μισθό

Νωρίτερα, ο κ. Δασκαλόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΕΒ συζήτησαν με το Λουκά Παπαδήμο και τους συνεργάτες του ζητήματα εργασιακών σχέσεων, ενόψει και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε: «Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν την ωριμότητα να συζητήσουν για μια εθνική συμφωνία. Για τον κατώτατο μισθό πιστεύουμε ότι μπορεί να μη θιγεί αλλά στη δύσκολη αυτή περίοδο πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας, έτσι ώστε η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση να ευνοηθούν».