ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BNP Paribas: Τέλος οι παραχωρήσεις για την Ελλάδα

BNP Paribas: Τέλος οι παραχωρήσεις για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της τράπεζας BNP Paribas, Μποντουάν Προτ, τόνισε σήμερα ότι η κατάσταση στις χρηματαγορές μπορεί να έχει μεταβληθεί, όμως οι τράπεζες δεν θα προβούν σε περαιτέρω παραχωρήσεις στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με σκοπό να μειωθεί το ελληνικό χρέος έναντι των ιδιωτών (PSI).

Ο Προτ είπε ότι η κίνηση που έκανε η ΕΚΤ να διοχετεύσει σχεδόν μισό τρισεκατομμύριο ευρώ στην τραπεζική αγορά, με τη μορφή βραχυπρόθεσμων δανείων, συνέτεινε στη μεταβολή των διαθέσεων στις χρηματαγορές.

"Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος", τόνισε ο Προτ σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς από το Νταβός, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

"Αρχίζουμε να βλέπουμε τα σημάδια της αλλαγής στην αίσθηση που κυριαρχεί απέναντι στην Ευρώπη. Καταλύτης ήταν τα τριετή δάνεια της ΕΚΤ. Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο, πρέπει όμως να προχωρήσουμε κι άλλο", υπογράμμισε.

Η Ελλάδα προσδοκά να ολοκληρώσει εντός της εβδομάδας τις περίπλοκες διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατικών ομολόγων και με σκοπό να διαγραφεί χρέος ίσον με 100 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν θα έχουν επανέλθει στην Αθήνα οι ιδιώτες πιστωτές, για τις νέες διαπραγματεύσεις με σκοπό να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία, σημειώνει το Ρόιτερς στην ανταπόκριση αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr