ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στόχος η αναβάθμιση Ελλάδας-Κύπρου στην ενεργειακή ασφάλεια

Στόχος η αναβάθμιση Ελλάδας-Κύπρου στην ενεργειακή ασφάλεια

Στην Κύπρο βρέθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η αναβάθμιση του ρόλου Ελλάδας και Κύπρου στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Μανιάτης είχε μακρά συζήτηση με την υπουργό Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, στην οποία και τόνισε την ανάγκη υλοποίησης εθνικής στρατηγικής στον τομέα των υδρογονανθράκων και της ενέργειας προς όφελος Ελλάδας-Κύπρου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε ότι για την ελληνική κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας και των υδρογονανθράκων αποτελεί «ίσως το κορυφαίο θέμα» των τελευταίων δεκαετιών, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε μια νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου.

Όπως ανέφερε, η αλλαγή του γεωστρατηγικού χάρτη όσον αφορά την ενέργεια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη «συνιστά ιστορική ευκαιρία για να ξεπεράσουμε πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος».

«Τα κοιτάσματα στην Κύπρο και αυτά που ελπίζουμε να εντοπιστούν στην Ελλάδα θα υλοποιήσουν τους δύο βασικούς άξονες της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης, που είναι: α) η διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας με φυσικό αέριο και β) η διαφοροποίηση των οδεύσεων έλευσης των αγωγών φυσικού αερίου», ανέφερε.