ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει ο Σόιμπλε για τήρηση των συμφωνηθέντων και μετά τις εκλογές

Επιμένει ο Σόιμπλε για τήρηση των συμφωνηθέντων και μετά τις εκλογές

Στην τήρηση των συμφωνηθέντων από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και μετά τις εκλογές, εμμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η βοήθειά μας έχει μακροπρόθεσμη βάση και το ίδιο πρέπει να ισχύει και γα τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην «Ostsee Zeitung».

«Το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκε πως είναι πιο εύκολο να υπόσχεται κανείς, παρά να εφαρμόζει. Αυτό είναι πρόβλημα, επισημάνει με νόημα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών.

Εκφράζει, πάντως, την κατανόησή του για τους φόβους και τις ανασφάλειες των Ελλήνων πολιτών, αλλά υπενθυμίζει ότι οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν ευθύνη έναντι του γερμανικού κοινοβουλίου και των Γερμανών φορολογουμένων.

Γένκερ: Συμφωνία για την Ελλάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές

Στο ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, αναφέρθηκε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Ιδανικά, θα ήθελε κανείς να έχει να κάνει με μία ηγεσία για την οποία θα ξέρει ότι θα υποστηρίξει το πακέτο βοήθειας μετά τις εκλογές», σημειώνει σε συνέντευξή του στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad.

«Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι μετά τις εκλογές. Τότε θα μπορούμε να διαπραγματευθούμε αυτή τη δέσμευση με τη νέα κυβέρνηση».

Ο Γιαν Κις ντε Γέγκερ δηλώνει ακόμη ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει όλα τα μέτρα που έχουν ζητηθεί σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας.

«Απλώς οι όροι μας δεν έχουν εκπληρωθεί», σημειώνει ο κ. Γένκερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο.