Χρήματα με στο σταγονόμετρο στην Ελλάδα

Χρήματα με το σταγονόμετρο, παρά την ψήφιση του νέου Μνημονίου, εξετάζουν να δώσουν οι ευρωπαίοι εταίροι στην Ελλάδα.
Χρήματα με στο σταγονόμετρο στην Ελλάδα
1'

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις Φιλανδού αξιωματούχου στο Reuters, σύμφωνα με τις οποίες , ευρωζώνη εξετάζει να αναβληθεί η εκταμίευση μέρους του νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας μέχρι τις εκλογές του Απριλίου, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει την εξουσία στη χώρα να δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα.

Με βάση τις υπό εξέταση προτάσεις, ο αξιωματούχος πρόσθεσε: "(Αρχικά) θα δοθεί μόνο τμήμα (της βοήθειας), ώστε να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Αργότερα, μετεκλογικά, ίσως (να μπορούσε) να γίνει η καταβολή όλου του ποσού".

Η Φινλανδία, η Γερμανία και η Ολλανδία ασκούν πιέσεις στα ελληνικά πολιτικά κόμματα για ισχυρότερες δεσμεύσεις προκειμένου να εγκρίνει η ευρωζώνη το δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο των 130 δις ευρώ.

Πηγές της ευρωζώνης είχαν δηλώσει στο Reuters την Τετάρτη ότι οι αξιωματούχοι εξετάζουν τρόπους να καθυστερήσει η καταβολή ολόκληρου ή μέρους του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα, με τρόπο όμως που να αποφεύγεται η άτακτη χρεοκοπία της χώρας.

Πάντως ο Φινλανδός αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι, υπάρχει βελτίωση σε σχέση με την Τετάρτη, όσον αφορά τις δεσμεύσεις που έχουν παράσχει οι Έλληνες πολιτικοί.

"Ας πούμε ότι οι προοπτικές είναι καλύτερες σήμερα από ό,τι ήταν χθες", είπε.


Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή