ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί εφοριακοί ετοιμάζουν βαλίτσες για …Ελλάδα

Οι Γερμανοί εφοριακοί ετοιμάζουν βαλίτσες για …Ελλάδα

Σε ένα μίνι θρίλερ εξελίσσεται τελικώς για την Ελλάδα και η υπόθεση της αποστολής στη χώρα μας των Γερμανών εφοριακών που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας.

Από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν πως «δεν έχουν ιδέα» για το θέμα κι ότι «στην πραγματικότητα δεν έχει τεθεί ποτέ», τουλάχιστον επισήμως.

Σπεύδουν, ωστόσο, να διευκρινίσουν πως οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια, θα ήταν ευπρόσδεκτη, θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο, ενδεχομένως, να καλύψουν τα νώτα τους, ενόψει των επικείμενων εξελίξεων και σε αυτό το μέτωπο.

Γιατί από το Βερολίνο η αποστολή θεωρείται σχεδόν σίγουρη κι ως τέτοια αντιμετωπίζεται.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη γερμανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι το σχέδιο είναι εμπνεύσεως του ίδιου του κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε.

Όπως με νόημα υποστηρίζεται και στο παρελθόν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε προσφερθεί να δώσει βοήθεια, σε αυτό το επίπεδο στη χώρα μας, ωστόσο είχε αντιμετωπίσει μια μάλλον εχθρική αδιαφορία, γεγονός το οποίο τον είχε αποθαρρύνει.

Και μάλιστα το είχε δηλώσει και επισήμως.

Φαίνεται, όμως, πως αυτή τη φορά τού «πέρασε» και η αποστολή ετοιμάζεται.

Μάλιστα, το γεγονός ότι αρκετοί από τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες ομιλούν και την ελληνική γλώσσα, δημιουργεί εύλογες υπόνοιες ότι το εγχείρημα είχε αρκετό καιρό που προετοιμάζεται, γιατί ασφαλώς δεν υπάρχουν και πολλοί Γερμανοί εφοριακοί, οι οποίοι να ξέρουν τα ελληνικά σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη μια άλλη αποστολή βοήθειας, αυτή τη φορά γαλλική, βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και ασχολείται με την διοικητική μεταρρύθμιση.

Μάλιστα το γεγονός πως κάνει τη δουλειά της αθόρυβα, χωρίς να προκαλεί, δημιουργεί βάσιμες …υπόνοιες ότι μπορεί και να έχει γίνει αποδεκτή από την ελληνική γραφειοκρατία.