ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις Βρυξέλλες η Διαμαντοπούλου για τα μεγάλα έργα

Στις Βρυξέλλες η Διαμαντοπούλου για τα μεγάλα έργα

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με τον Επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν, καθώς και τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων έργων στην Ελλάδα αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η ενίσχυση της ρευστότητας, κυρίως όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα επενδυτικά έργα, που παραμένουν στάσιμα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Το υπουργείο εξετάζει τη μόχλευση ποσού 1 δισ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ 500 δισ. ευρώ, μέσω της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως άφησε να εννοηθεί η κ. Διαμαντοπούλου, στα μεγάλα έργα θα μπορούσε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, ενώ το καλοκαίρι είναι πιθανόν να ξεκινήσει η υλοποίηση δύο εκ των πέντε μεγάλων οδικών δικτύων.

«Υπάρχουν σαφή σημεία σταθεροποίησης και αλλαγής κλίματος και είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το momentum για να γίνουν οι επόμενες αναπτυξιακές κινήσεις. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για τη ρευστότητα στην αγορά και για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων(ΕΤΕπ), τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, μετά το πέρας των συναντήσεών της.

«Τέθηκαν οι τελικοί στόχοι και όροι, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και αργά απόψε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει αύριο η τελική πρόταση της ΕΤΕπ», ανέφερε.