ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ξήλωσε» τη Διεύθυνση Επενδύσεων η Α. Διαμαντοπούλου

«Ξήλωσε» τη Διεύθυνση Επενδύσεων η Α. Διαμαντοπούλου

Το «ξήλωμα» περίπου 100 υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης αποφάσισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Μετά από τη σύλληψη υπαλλήλων της συγκεκριμένης διεύθυνσης για χρηματισμό, το υπουργείο αποφάσισε να «ξηλώσει» τους περίπου 100 υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και την άμεση αντικατάστασή τους.

Ήδη έχει γίνει προκήρυξη των θέσεων και έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης, ενώ δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005. Επιπλέον, δόθηκε εντολή και στον κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Μηδενική ανοχή

«Υπάρχει ανάγκη αλλαγής υποδείγματος απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Να δείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτούς που πατούν τον όρκο τους. Η αλλαγή υποδείγματος αφορά δράσεις που θα φέρουν στην επιφάνεια τους άριστους των υπαλλήλων», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, απευθύνοντας πρόσκληση σε επενδυτές και επιχειρηματίες να καταγγείλουν φαινόμενα εκβιασμού.

Οι προτεραιότητες της Α. Διαμαντοπούλου

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κ. Διαμαντοπούλου έθεσε ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι επενδυτές και την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, με πάταξη των εκβιασμών για χρηματισμό.

Το υπουργείο ανάπτυξης, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου έχει ως βασικές προτεραιότητες το ξεμπλοκάρισμα των ξένων επενδύσεων και την προσέλκυση νέων, την ένεση ρευστότητας στην αγορά και την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «φιλική επιχειρηματικότητα» εντός των ημερών.

Ομάδα Εργασίας για τις επενδύσεις

Μάλιστα, η υπουργός προανήγγειλε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας, με αντικείμενο τη διερεύνηση των προβλημάτων που παρουσιάζουν οι μεγάλες επενδύσεις.

Στα πλαίσια αυτά, η κ. Διαμαντοπούλου θα μεταβεί στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα. Στο ταξίδι της θα έχει επαφές με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων αλλά και την κυβέρνηση, για τα προβλήματα των γερμανικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με την υπουργό, τα προβλήματα των γερμανών επενδυτών έχουν εντοπιστεί και η χώρα μας θα αποστείλει επιστολές σε κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, αν και αναμένεται και επίσημη επιστολή από τη γερμανική πλευρά, κατόπιν αιτήματός της.

Εντός της ημέρας, αναμένεται από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ η έγκριση της δημιουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας για της Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.