ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δασκαλόπουλος : Ρίζα του κακού η σπατάλη στο Δημόσιο

Δασκαλόπουλος : Ρίζα του κακού η σπατάλη στο Δημόσιο

O πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος απέδωσε την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στην σπατάλη του δημοσίου τομέα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, τονίζοντας παράλληλα ότι και η Ευρώπη δεν ακολούθησε αποφασιστική στάση.


Ο κ. Δασκαλόπουλος υποστήριξε πως τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν καθοριστικό μερίδιο ευθύνης της τρέχουσας κατάστασης της Ελλάδας, λόγω του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκαν τη χώρα.

Επεσήμανε ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έδειξαν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα ως μια ειδική περίπτωση, ενώ τα ίδια προβλήματα ανησυχούν τους Ευρωπαίους πολίτες σε όλες τις χώρες.

Παραδέχτηκε ωστόσο την αναγκαιότητα των μέτρων που λήφθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής, αλλά τόνισε ότι «τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε, προς ένα ευρύτερο όραμα, προς μια νέα υπόσχεση προς τους πολίτες».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Bloomberg για το χρόνο που θα χρειαστεί ο ιδιωτικός τομέας για να ανακάμψει, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε πως «ο ιδιωτικός τομέας έφτασε να ασφυκτιά, χωρίς να ευθύνεται, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, ο κ. Δασκαλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «οι εκλογές θα είναι το τελικό βήμα για να μπούμε σε μια σταθερή πορεία εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσουμε», ενώ χαρακτήρισε θετική ιδέα μια κυβέρνηση που θα έχει τη βοήθεια τεχνοκρατών.