ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Δασκαλόπουλος: «Οι εταίροι να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα μας»

Δ. Δασκαλόπουλος: «Οι εταίροι να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα μας»

Αναφορά στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση της;» που οργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

« Η προτεραιότητα που δίνει το δεύτερο μνημόνιο στις διαρθρωτικές αλλαγές είναι απαραίτητη αλλά καθυστερημένη και δεν μπορεί να διορθώσει το κακό που έχει γίνει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Υποστήριξε επίσης ότι οι προτεραιότητες που έθεσε το πρώτο μνημόνιο όφειλαν να είχαν δώσει περισσότερη έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές με αντάλλαγμα την ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ακόμη ότι:

- Η ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει να μιλά μόνο στις αγορές και να αποκαταστήσει το διάλογο με τους πολίτες της -οι οποίοι βλέπουν το ευρωπαϊκό όραμα της ανάπτυξης με κοινωνική ασφάλεια και δικαιοσύνη να κλονίζεται.

- Η έξοδος από την κρίση απαιτεί, εκτός από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει, την αναγνώριση από τους εταίρους μας των επιτευγμάτων μας.

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε τέλος ότι η στήριξη των μεταρρυθμίσεων από τα δύο μεγάλα κόμματα δημιουργεί ένα νέο ήθος στην ελληνική πολιτική ζωή, αλλά η ελλιπής εφαρμογή των προγραμμάτων από το πελατειακό κράτος σε συνδυασμό με την αυστηρότητα τους, έχει ουσιαστικά διχάσει την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας ένα ισχυρό αντί-ευρωπαϊκό ρεύμα. Εξέφρασε, όμως, την πεποίθησή του ότι θα φανεί και στην πράξη των εκλογών ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της πλειοψηφίας των Ελλήνων που θέλουν να μείνουν στο ευρώ και στην ΕΕ.