ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκάς Παπαδήμος: Ύφεση στην Ευρώπη εάν επιμείνει η γεωπολιτική κρίση

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος
INTIME

Στην περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης αναφέρθηκε χθες ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος σε ειδική εκδήλωση της Eurobank για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Δημοσίου Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ Χρήστου Γκόρτσου. 

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου, μεταξύ των οποίων ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών Χρηστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, επικεφαλής συστημικών τραπεζών, ο Παπαδήμος δεν απέκλεισε το δυσμενές σενάριο ύφεσης στην Ευρώπη εάν επιμείνει η γεωπολιτική κρίση ή προκύψουν και άλλοι εξωγενείς παράγοντες.

Ειδικά για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χαιρέτισε τη μεγάλη μείωση των κόκκινων δανείων, ενώ χαρακτήρισε πρόκληση την ανάγκη για αυξανόμενη υιοθέτηση τεχνολογιών.

Για την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης στάθηκε ιδιαίτερα «στην τοξική ατμόσφαιρα και την έντονη πολιτική αντιπαλότητα που σε συνδυασμό με την άνοδο του λαϊκισμού κατέστησαν αδύνατη τη συναίνεση».