ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα εργασίας: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Επίδομα εργασίας: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Πώς υποβάλλεται η αίτηση
Pixabay

Επίδομα εργασίας: Το νέο αυτό επίδομα έχει θεσμοθετηθεί μέσω του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» ως κίνητρο αλλά και επιβράβευση για την γρήγορη επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Μία νέα παροχή ξεκινάει από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το επίδομα εργασίας, το οποίο θα δοθεί στους επιδοτούμενους ανέργους που ξεκινούν να εργάζονται.

Το νέο αυτό επίδομα έχει θεσμοθετηθεί μέσω του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» ως κίνητρο αλλά και επιβράβευση για την γρήγορη επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι που έχουν προσληφθεί από τις 29/12/2022 και μετά κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος για το διάστημα που απομένει μέχρι να λήξει η περίοδος επιδότησής τους.

Επίδομα εργασίας: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας ή βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων και προσλαμβάνονται, κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους, σε μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης, σε εργοδότη στον οποίο δεν είχαν απασχοληθεί τα δύο τελευταία έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους.

Το επίδομα εργασίας δεν μπορεί να χορηγηθεί πάνω από μία φορά εντός της ίδιας τριετίας.

Για την καταβολή της παροχής, οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα, με τους κωδικούς TaxisNet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/epidoma-ergasias-gia-paratase-epidomatos-anergias και υποβάλλουν μία απλή δήλωση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Η καταβολή του επιδόματος ξεκινά, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της ΔΥΠΑ για την πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο https://www.dypa.gov.gr.