ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πού θα κλειδώσει η τιμή του οβελία

Πού θα κλειδώσει η τιμή του οβελία
INTIME

Καλά κρατεί η μάχη του οβελία μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης, κτηνοτρόφων και κρεοπωλών, με τους καταναλωτές να βρίσκονται στη μέση της κόντρας αυτής.

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και οι τιμές για τα αρνιά και τα κατσίκια που θα σουβλίσουν εφέτος οι Ελληνες είναι υπό διαμόρφωση, αφού μπορεί στα σουπερ μάρκετ να διαφημίζουν τιμές στα 10 και 11 ευρώ, στα συνοικιακά κρεοπωλεία όμως δεν έχουν μπει ακόμα ταμπέλες.

Πάντως, σύμφωνα με τις χονδρικές τιμές της κεντρικής αγοράς της Αθήνας,τα ελληνικά αρνιά πωλούνται με τιμήτα 9,20 ευρώ το κιλό και τα ρουμάνικα στα 8,80 ευρύ το κιλό με το εύροςτων τιμών να είναι από 7,5 έως 9,30 για τα ελληνικά και από 8,5 ως 9,30 ευρώ για τα ρουμάνικα.

Οσο για τα κατσίκια, οι τιμές τους κυμαίνονταν από 8,3 έως και 9,3 ευρώ το κιλό στη χονδρική. Μένει να δούμε τελικά μέχρι πού θα φθάσουν οι τιμές τις επόμενες ημέρες και τελικά τι θα πωλούν τα καταστήματα, συνοικιακά κρεοπωλεία και σουπερμάρκετ και απότην άποψη της ποιότητας, καθώς υπάρχουν και στον οβελία διαφορετικές ποιότητες ανάλογα με το βάρος του ζώου αλλά και την προέλευσή του.

Η αυξημένη τιμή που πωλούνται εφέτος τα αμνοερίφια οφείλεται στη ραγδαία αύξηση της ενέργειας και των ζωοτροφών, παράγοντες που έχουν εκτροχιάσει το κόστος παραγωγής.