ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα αποφύγουν τις διακοπές τον Αύγουστο

Γιατί οι Ευρωπαίοι τουρίστες θα αποφύγουν τις διακοπές τον Αύγουστο
AP

Η έλλειψη πολυκοσμίας είναι πλέον πολύ ψηλά στις προτεραιότητες των Ευρωπαίων που σχεδιάζουν εφέτος διακοπές και για αυτόν τον λόγο οι δύο στους τρεις δηλώνουν ότι θα προτιμήσουν το τέλος της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού – σίγουρα όχι τον Αύγουστο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν. 

Σε αυτό βοηθά και ο ζεστός για την εποχή καιρός, όταν μάλιστα σε ορισμένες χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία οι θερμοκρασίες για τους μήνες αυτούς αναμένεται να είναι αρκετά πιο υψηλές σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission). Η πολυκοσμία έρχεται τρίτη στη σειρά των πιο σημαντικών παραγόντων για να αποφασίσει κανείς για τις διακοπές του, αναφέρεται.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι οι καιρικές συνθήκες και ο δεύτερος πιο σημαντικός είναι οι καλές οικονομικές προσφορές - πακέτα για διακοπές. Πρόκειται για τα κριτήρια που αναφέρονται από τους υποψήφιους ταξιδιώτες στην ερώτηση «Ποια κριτήρια θα παίξουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην επιλογή του επόμενου προορισμού σας;». Ειδικά μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πλέον, περισσότεροι από τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων σχεδιάζουν να πάνε διακοπές την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, πριν από τον μήνα αιχμής που είναι ο Αύγουστος, σύμφωνα με την έκθεση του ETC που δημοσιεύθηκε στις 13 Απριλίου και παρουσίασε το Bloomberg. Τα δεδομένα της έρευνας συλλέχθηκαν τον Μάρτιο του 2023 με συμμετέχοντες από 10 μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, αναφέρεται.