ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατάθηκε έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία δήλωσης των μισθωτηρίων που έχουν λυθεί

Παρατάθηκε έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία δήλωσης των μισθωτηρίων που έχουν λυθεί
INTIME

Κατά ένα μήνα παρατάθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η προθεσμία δήλωσης των μισθωτηρίων που έχουν λυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022. Πλέον οι εκμισθωτές θα μπορούν να τις δηλώνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

Αρχικά η φορολογική διοίκηση είχε προβλέψει πως σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη ΔΟΥ «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 30η Ιουνίου 2023 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Ωστόσο, με απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή δόθηκε παράταση ένα μήνα στις δηλώσεις των εκμισθωτών. Η σχετική διάταξη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπει τα εξής:

«Σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη ΔΟΥ «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ».