ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 4% η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου

Στο 4% η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου
INTIME

Στα υψηλότερα επίπεδα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου διαμορφώνεται σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται στο 4%, η απόδοση του πενταετούς ομολόγου ανέρχεται στο 3,62% και η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται στο 4,17%.

H αυξανόμενη αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, σε συνδυασμό με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, είχαν επηρεάσει αυξητικά τις αποδόσεις των δεκαετών τίτλων τόσο του ελληνικού κράτους όσο και άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Ωστόσο ενώ στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους μήνες διακρίνεται μια σταθερότητα, οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων από τα μέσα Απριλίου έχουν μια σταθερή καθοδική πορεία με αποτέλεσμα να είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των ιταλικών τίτλων.

Αποτέλεσμα της πτωτικής πορείας των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων είναι η διαφορά (spread) από τους αντίστοιχους τίτλους της Ευρωζώνης να έχει μειωθεί σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, σήμερα η διαφορά από τους γερμανικούς τίτλους έχει διαμορφωθεί στις 136 μονάδες βάσης, από 193 μονάδες που ήταν προ των εκλογών του Μάιου. Να σημειωθεί πως στις 27 Ιουνίου το spread είχε υποχωρήσει στις 119 μονάδες βάσης.