ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά

Αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά
Pixabay

Στην ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών αναλύθηκε το μέτρο της αύξησης του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ, σύμφωνα με το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ανέλυσε την αύξηση του αφορολόγητου που είχε εξαγγείλει στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία θα περιλαμβάνεται και αυτή στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

«Η στήριξη της οικογένειας συνεχίζεται πέρα από όσα είπε ο κ. Πετραλιάς, με την αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης ο οποίος ανέφερε πως ήδη έχει μεταβληθεί η έκπτωση φόρου για τους Έλληνες φορολογούμενους.

Εξήγησε πως για τις οικογένειες με παιδιά διαμορφώνεται πλέον στα 1.120 ευρώ για τα δύο παιδιά, στα 1.340 ευρώ για τα τρία παιδιά και στα 1.580 ευρώ για τέσσερα και πλέον παιδιά. Όπως εξήγησε, αυτό μεταφράζεται σε μεοσταθμική αύξηση του αφορολόγητου ύψους 1.000 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι θα είναι πάνω από 1,34 εκατ. φορολογούμενοι, με πάνω από 4 εκατ. μέλη στις οικογένειές τους. Το δημοσιονομικό κόστος θα είναι 135 εκατ. ευρώ. «Η στήριξη της οικογένειας είναι βασικός στόχος πολιτικής για τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε.