ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα συγκρίνετε τις τιμές όλων των παρόχων ενέργειας

Πώς θα συγκρίνετε τις τιμές όλων των παρόχων ενέργειας

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα και οι τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας κάθε μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση σχετικά με το πόσο ακριβώς θα πληρώνουν οι καταναλωτές τον κάθε μήνα χρήσης ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο υπάρχουν δύο εργαλεία που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των καταναλωτών, χωρίς να χρειάζεται να αναζητούν τις τιμές της κάθε εταιρείας ξεχωριστά.

Τα τιμολόγια ρεύματος στο e-katanalotis

Με την ανάρτηση των τιμών ενέργειας κάθε μήνα στο e-katanalotis οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να συγκρίνουν τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Το «καλάθι ενέργειας» με τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος καθώς και τις μεταβολές στις τιμές ενημερώνεται κάθε μήνα από τους παρόχους. Δείτε τα με ένα κλικ εδώ.

Το ψηφιακό εργαλείο της ΡΑΕ

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Δείτε εδώ το «Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Δείτε το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για το νέο τοπίο στην ενέργεια και τι αλλάζει για τα νοικοκυριά