ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπούλημα στα κρυπτονομίσματα - Ο ρόλος των ομολόγων

Ξεπούλημα στα κρυπτονομίσματα - Ο ρόλος των ομολόγων

Το Bitcoin οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και τρεις μήνες, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν σκαρφαλώσει σε πολυετή υψηλά.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα εν μέσω ανησυχιών πως τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και της είδησης πως η SpaceX του Έλον Μασκ προχώρησε σε πωλήσεις Bitcoin.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το Bitcoin οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και τρεις μήνες.

Οι ισχυρές πιέσεις στα κρυπτονομίσματα καταγράφονται την ώρα που οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν σκαρφαλώσει σε πολυετή υψηλά, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η απότομη βουτιά του bitcoin προκάλεσε τριγμούς στην συγκεκριμένη αγορά και όπως αναφέρει το Bloomberg, οι traders έκλεισαν ανοικτές θέσεις στα κρυπτονομίσματα ύψους ενός δισ. δολ.

Την ίδια στιγμή, το δημοσίευμα Wall Street Journal ότι η SpaceX του Ελον Μασκ μείωσε και το 2022 την έκθεση της σε κρυπτονομίσματα επιδείνωσαν περαιτέρω το κλίμα.

Οι πωλήσεις bitcoin από τη SpaceX ήταν ο «άμεσος καταλύτης» για το sell off, δήλωσε ο Ben Laidler, στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών στο eToro.

«Ο ευρύτερος παράγοντας είναι ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστα από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων», πρόσθεσε ο Laidler.

Ο Joseph Edwards, επικεφαλής έρευνας στην Enigma Securities, απέδωσε τη τη βουτιά του bitcoin στην έλλειψη ενθουσιασμού από τους ιδιώτες επενδυτές και τις ανησυχίες για περαιτέρω άνοδο των επιτοκίων.