ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: «Πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν βοήθημα που θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό»

Σκρέκας: «Πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν βοήθημα που θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό»

Οικονομική ενίσχυση για πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του πληθωρισμού, προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας

Στις οικονομικές δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω του υψηλού πληθωρισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

«Αρκετά σύνθετο» χαρακτήρίσε το πρόβλημα του πληθωρισμού ο υπουργός. «Τα αίτια των πληθωριστικών πιέσεων, υπερβαίνουν τα όρια της κυβέρνησης και της επικράτειας. Ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία. Έχουμε τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης να χτυπάνε την πόρτα μας. Στην Ελλάδα είχαμε μεγάλες καταστροφές σε παραγωγή φρούτων» ανέφερε επίσης

Πάντως, ο ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση για πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά από την κυβέρνηση, η οποία μπορεί ακόμα και να υπερκαλύψει το πρόβλημα του πληθωρισμού.

«Όλα αυτά εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών. Και έχουμε και έλλειψη εργατών γης. Μπορεί να υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες αλλά η κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Ενισχύουμε το νοικοκυριό για την ακρίβεια. Πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν ένα βοήθημα που θα καλύπτει ή θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Παράλληλα σημείωσε: «Ενεργούμε πάνω από 5000 ελέγχους για το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που τα εμπορεύονται. Δεν μένουμε μόνο στο επίπεδο των αλυσίδων σούπερ μάρκετ προχωράμε πίσω στην εφοδιαστική αλυσίδα και φτάνουμε στους προμηθευτές των σούπερ μάρκετ. Αυτή τη στιγμή ελέγχονται όλες οι αλευροβιομηχανίες. Χρειάζονται ένα διάστημα γιατί έχει να κάνει με κόστη παραγωγή και τιμές πώλησης».

Τέλος, σχετικά με τα σχολικά, σημείωσε: «Έχουμε ίδιες ή και μειωμένες τιμές. Η μέση μείωση 7% Φαίνεται ότι οι τιμές είναι ίδιες οι χαμηλότερες από το αντίστοιχο διάστημα πέρσι».