ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρείτε με τρία κλικ τη «συνταγή» για την πληρωμή λιγότερου φόρου εισοδήματος

Βρείτε με τρία κλικ τη «συνταγή» για την πληρωμή λιγότερου φόρου εισοδήματος

Η επιλογή που βγάζει λιγότερο φόρο – Πώς θα «προστατεύσετε» το εισόδημά σας από τις αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος

Είναι πλέον «κοινό μυστικό» ότι το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με την οποία προκύπτει ο φόρος για ένα εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενους.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης θα αφορούν στα εισοδήματα που θα αποκτηθούν από την 1/1/2024 και μετά. Το ζητούμενο είναι οι αυτοαπασχολούμενοι να σηκώσουν περισσότερα βάρη γι’ αυτό και έχει μπει στο «στόχαστρο» ο χαμηλός συντελεστής της κλίμακας -το 9% το οποίο εφαρμόζεται για το σύνολο των κερδών έως τις 10.000 ευρώ και το οποίο όμως χρησιμοποιείται ευρύτατα καθώς οι 67 στους 100 αυτοαπασχολούμενοι και σχεδόν το σύνολο των αγροτών, δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να εφαρμοστεί ενιαίος φορολογικός συντελεστής, ο ίδιος με αυτόν που ισχύει για τις ομόρρυθμες εταιρείες, τις ΕΕ αλλά και τα νομικά πρόσωπα.

Για να δείτε τη διαφορά που θα προκύψει από το 2024 και να υπολογίστε ακριβώς καντε κλικ ΕΔΩ