ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΧΣ: Λάβαμε την προσφορά της Unicredit, θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία

ΤΧΣ: Λάβαμε την προσφορά της Unicredit, θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «χαιρετίζει» την εξέλιξη με το mega deal Alpha Bank-Unicredit.

Σε ανακοίνωσή του για την εξέλιξη αναφέρει το Ταμείο:

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ») καλωσορίζει και επικροτεί τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ της Alpha Bank και της Unicredit σε σχέση με τη συγχώνευση των εργασιών τους στη Ρουμανία και τη στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα, και επιβεβαιώνει τη λήψη προσφοράς από την Unicredit για την αγορά όλων των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Alpha Bank».

«Το ΤΧΣ θα εξετάσει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του που θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο του ΤΧΣ, αυτήν την προσφορά στα πλαίσια της Στρατηγικής Αποεπένδυσης, η οποία (προσφορά) θεωρείται ιδιωτική πώληση και περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία.

Όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους της προσφοράς είναι εμπιστευτικά και οποιαδήποτε πληροφόρηση απαιτεί τη συναίνεση των μερών. Κάθε ερώτημα θα πρέπει να απευθύνεται εγγράφως στο ΤΧΣ υπόψιν Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ηλία Ε. Ξηρουχάκη (ixirouhakis@hfsf.gr), και Αναπληρωτού Διευθύντοντος Συμβούλου κ. Νικόλα Βαλαντάση (nvalantasis@hfsf.gr)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χατζηδάκης για το mega deal της Alpha Bank: «Αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς η εξέλιξη»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη με τη στρατηγική συνεργασία της Alpha Bank με έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς Ομίλους στην Ευρώπη, τη UniCredit.

Μετά από πολλά χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει και πάλι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της Alpha Bank με έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς Ομίλους στην Ευρώπη, τη UniCredi.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση της UniCredit να επενδύσει στην Alpha Bank. Η σκυτάλη περνάει τώρα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα προχωρήσει με βάση το καταστατικό του και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται. Το γεγονός όμως ότι μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από πολλά χρόνια είναι απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η ελληνική οικονομία έχουν εισέλθει σε μια πορεία προοπτικής και ανόδου. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς την οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.