ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη στο χρηματιστήριο με «αέρα» από S&P και τράπεζες

Κέρδη στο χρηματιστήριο με «αέρα» από S&P και τράπεζες

Στον απόηχο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την S&P και του deal μεταξύ της Alpha Bank κα της Unicredit

Ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο στον απόηχο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την S&P και του deal μεταξύ της Alpha Bank κα της Unicredit.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες. Σημειώνεται πως την προηγούμενη Παρασκευή η Standard & Poor’s έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στο «BBB-» με σταθερό outlook, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στα μεγάλα χαρτοφυλάκια και τους διαχειριστές να τοποθετηθούν τόσο στο ελληνικό χρέος όσο και στις ελληνικές μετοχές. Σύμφωνα με τον οίκο Standard & Poor’s, τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας βελτιώνονται χάρη στις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Μετά την κρίση χρέους του 2009 – 2015, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση των οικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών της χώρας. Ο οίκος αναμένει ότι οι περαιτέρω διαρθρωτικές οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με τα μεγάλα κονδύλια της ΕΕ, θα στηρίξουν την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη την περίοδο 2023 – 2026 και θα στηρίξουν τη συνεχή μείωση του δημόσιου χρέους.

Παράλληλα Δεσμευτική συμφωνία για την ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας στη Ρουμανία και την Ελλάδα ανακοίνωσαν Alpha Bank και Unicredit, με μία πρωτοβουλία που αλλάζει ριζικά τη δυναμική του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο σύνολό του.