ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταχειρισμένα ρούχα από επώνυμες εταιρείες - Ποιοι αγοράζουν second hand λόγω ακρίβειας

Μεταχειρισμένα ρούχα από επώνυμες εταιρείες - Ποιοι αγοράζουν second hand λόγω ακρίβειας

Oι πλέον φανατικοί οπαδοί των second hand είναι οι εκπρόσωποι της λεγόμενης Gen Z, όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί μεταξύ 1995 και 2012

Από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα περάσαμε στα μεταχειρισμένα ρούχα γνωστά και ως second hand. Τώρα πλέον πωλούνται και second hand παπούτσια, καθαρισμένα και επισκευασμένα που να μην διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα από τα καινούρια παρά μόνο στην τιμή.

Πρόκειται για μετεξέλιξη των «παλιατζίδικων», των «στοκατζίδικων» ή ακόμη και των καταστημάτων που πωλούσαν «ρούχα με το κιλό», σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πλέον είναι οι ίδιες εταιρείες κατασκευής ειδών ένδυσης αλλά τελευταία και υπόδησης που πωλούν μεταχειρισμένα ρούχα ή παπούτσια με το δικό τους σήμα ή ακόμη και με σήματα άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, οι πλέον φανατικοί οπαδοί των second hand είναι οι εκπρόσωποι της λεγόμενης Gen Z, όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί μεταξύ 1995 και 2012. Πρόκειται για νέους που δεν γνώρισαν την «πληθωρική» δεκαετία του '80 αλλά ούτε και τους «γιάπηδες». Μάλιστα, και στην Ελλάδα αρκετοί νέοι προτιμούν second hand είδη ένδησης, υπόδησης αλλά και αξεσουάρ μόδας. Πρώτον, διότι οι καταναλωτικές τάσεις μεταδίδονται από χώρα σε χώρα πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Οι νέοι είναι σε μόνιμη βάση δικτυωμένοι στο Ίντερνετ και στα social media. Η γενιά αυτή ειδικά στην Ελλάδα μεγάλωσε ή ακόμη και γεννήθηκε μέσα στην οικονομική κρίση.