ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τις ουρές της Black Friday, ήρθε η Cyber Monday - Ολοκληρώνονται σε λίγες ώρες οι πρόσφορες

Μετά τις ουρές της Black Friday, ήρθε η Cyber Monday - Ολοκληρώνονται σε λίγες ώρες οι πρόσφορες

Ολοκληρώνεται σήμερα με την Cyber Monday ένα τριήμερο τουλάχιστον προσφορών στην αγορά με τον τζίρο για το σύνολο των ημερών να αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τις ουρές μπροστά από τα πολυκαταστήματα για την Black Friday στις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων για τη Cyber Monday.

Η εβδομάδα των μεγάλων προσφορών ολοκληρώνεται, με τις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων να κυμαίνονται στα ίδια, με πέρσι, επίπεδα.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο τζίρος του τελευταίου 3ημέρου – της Black Friday και της Cyber Monday – ξεπέρασε τα 130 εκατ. ευρώ, ενώ για την όλη την περίοδο κινήθηκε λίγο πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ.

8 στους 10 καταναλωτές αγόρασε κάτι σε προσφορά την Black Friday, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Η πλειοψηφία αυτών έδειξε ενδιαφέρον για είδη τεχνολογίας, οικιακές συσκευές, εξοπλισμός, ένδυση/υπόδηση και καλλυντικά.

Ενώ και οι on line πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 22%.

Με τις απάτες μέσω διαδικτύου να αυξάνονται, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές να μην προβαίνουν σε αγορές εάν δεν υπάρχει φυσικό κατάστημα ή σημείο παραλαβής σε e-shop που επιλέγουν, να τσεκάρουν ότι προβλέπεται τρόπος πληρωμής μέσω αντικαταβολής ή PayPal και να επιβεβαιώνουν για το αληθές των στοιχείων της εταιρείας, όπου θα αποταθούν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι καταναλωτές πάντως σε κάθε περίπτωση έδειξαν σε ένα βαθμό να το απολαμβάνουν, αν και η έρευνα αγοράς ήταν προαπαιτούμενο προκειμένου να προχωρήσουν και στις φετινές τους αγορές.