ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σούπερ Μάρκετ: 1.100 προϊόντα με μόνιμη μείωση στις τιμές

Σούπερ Μάρκετ: 1.100 προϊόντα με μόνιμη μείωση στις τιμές

Οι προμηθευτές δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5% και για διάστημα έξι μηνών

Τους 1.100 φτάνουν οι κωδικοί προϊόντων που εντάχθηκαν στο μέτρο της Μόνιμης Μείωσης Τιμών, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στο πλαίσιο του 14ου συνεδρίου του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Στα είδη αυτά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, οι προμηθευτές δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5% και για διάστημα έξι μηνών, ξεπερνώντας ακόμα και τον αναθεωρημένο στόχο των 1.000 προϊόντων που είχε θέσει η κυβέρνηση προκειμένου να μπει φρένο στις ανατιμήσεις. «Η αγορά αγκάλιασε το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο στηρίζει τους καταναλωτές, τονώνει τον υγιή ανταγωνισμό και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Χωρίς καταναλωτές δεν μπορούμε να έχουμε εμπορικές επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Επιπλέον, τονίζοντας την ανάγκη για χαμηλές τιμές στα ράφια, ανέφερε ότι «κάνουμε μεγάλες προσπάθειες και πολλές συζητήσεις με τα σούπερ μάρκετ και τους προμηθευτές για την εξασφάλιση πιο προσιτών τιμών για τα ελληνικά νοικοκυριά».