ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Πόσο στοιχίζουν αρνί και γαλοπούλα

Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Πόσο στοιχίζουν αρνί και γαλοπούλα

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου υποστηρίζει ότι οι τιμές θα είναι συγκρατημένες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Με την ακρίβεια να καλπάζει ερώτημα παραμένει πόσο τελικά θα κοστίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Γι' αυτό και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιγράφει ότι οι τιμές για το εορταστικό τραπέζι θα είναι συγκρατημένες και αντικρούει την αύξηση του 20% που ανακοίνωσε ο ΙΝΚΑ.

Αντιπαραθέτοντας στοιχεία του ΙΕΛΚΑ σύμφωνα με τα οποία τα γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα δεν είναι ακριβότερα σε σχέση με το εξωτερικό. «Η γαλοπούλα έχει παραμείνει στις περυσινές τιμές και σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιες αλυσίδες μειώνουν τη τιμή, ενώ για το αρνί είναι στα 10 ευρώ και για το κατσίκι στα 11», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Σε ό, τι αφορά τους ελέγχους, πράγματι όταν έχουμε μια πολύ αυξημένη ζήτηση προϊόντων, είναι σαφές ότι υπάρχουν ευκαιρίες για όσους θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του καταναλωτικού κοινού. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όχι μόνο σε επίπεδο ελεγκτικού μηχανισμού, αλλά και σε επίπεδο καταναλωτή», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, υπενθυμίζοντας τον ηλεκτρονικό και τηλεφωνικό τρόπο καταγγελιών:

  • στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου μέσω του kataggelies.mindev.gov.gr
  • και μέσω της τετραψήφιος γραμμής 1520