ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστούγεννα: Πόσο κοστίζει το γιορτινό τραπέζι

Χριστούγεννα: Πόσο κοστίζει το γιορτινό τραπέζι

Που κυμαίνονται οι τιμές του κρέατος για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ρεπορτάζ στις τιμές του κρέατος λίγο πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι έκανε το Action TV το οποίο συνομίλησε με τον κρεοπώλη Αντώνη Βαλτετσιώτη στη Λαχαναγορά του Ρέντη.

Ο κ. Βαλτετσιώτης τόνισε ότι «μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ο κόσμος έχει ξεκινήσει τα ψώνια για το γιορτινό τραπέζι. Είχε ήδη ξεκινήσει από το σαββατοκύριακο που μας πέρασε».

Ερωτηθείς για τις τιμές στα κρέατα, είπε ότι «οι γαλοπούλες εισαγωγής κοστίζουν στα 7,98 ευρώ το κιλό και κάποιες λίγες ντόπιες στα 10,98 ευρώ το κιλό. Το αρνί ολόκληρο με το κεφάλι και τη συκωταριά ξεκινάει από 11,98 ευρώ το κιλό και φτάνει μέχρι τα 16,98 ευρώ το κιλό για το παϊδάκι το αρνίσιο και το κατσικίσιο».

Πρόσθεσε επίσης ότι «στο χοιρινό, ένα κομμάτι χωρίς κόκκαλο ξεκινάει από τα 5,98 ευρώ το κιλό, ενώ ένα κομμάτι ντόπιο μοσχάρι χωρίς κόκκαλο ξεκινάει από τα 11,98 ευρώ το κιλό».

Ο κ. Βαλτετσιώτης υποστήριξε ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι. «Είναι όλα πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι γιατί έχουν αυξηθεί τα μεταφορικά, οι τροφές, όλα».

Κατέληξε λέγοντας ότι όσον αφορά στην κίνηση «είχε αρκετή δουλειά το σαββατοκύριακο και σήμερα Δευτέρα έχει επίσης αρκετή κίνηση παρά το γεγονός ότι ο κόσμος είναι στις δουλειές του. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κορυφωθεί η κίνηση».