ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: «Χρυσή» θα πληρώσουμε την ελληνική γαλοπούλα - Πώς μπορούμε να αγοράσουμε φθηνότερα

Ακρίβεια: «Χρυσή» θα πληρώσουμε την ελληνική γαλοπούλα - Πώς μπορούμε να αγοράσουμε φθηνότερα

Ακριβό θα είναι φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων - Έλλειψη σε ελληνικές γαλοπούλες - Που κυμαίνονται οι τιμές της

Καλό ψάξιμο και έξυπνες κινήσεις απαιτούνται φέτος από τους καταναλωτές για να μην πληρώσουν χρυσό το γιορτινό τραπέζι.

Ειδικότερα, σε σχέση με τη γαλοπούλα οι επιλογές είναι πολλές αφού οι τιμές κυμαίνονται από 5 ευρώ για τις κατεψυγμένες και φτάνουν ακόμα και στα 15 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, το κιλό για τη γαλοπούλα κυμαίνεται από 12 έως 13 ευρώ ενώ και τα γουρούνια φέτος πωλούνται πιο ακριβά κατά 1 με 1,5 ευρώ.

Την ίδια στιγμή αρνιά και κατσίκια πωλούνται στην αγορά από 13 έως 15 ευρώ το κιλό. Αρκετοί πάντως καταναλωτές παραγγέλνουν γαλοπούλα εισαγωγής, που κοστίζει από 7 έως 9 ευρώ το κιλό ενώ η κατεψυγμένη εισαγωγής στοιχίζει περίπου 5 ευρώ το κιλό.

Να σημειωθεί ότι η έλλειψη στις γαλοπούλες φέτος οφείλεται στις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο στη Θεσσαλία που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο κ. Θεόδωρος Ρούσσος, πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες»: «έχουμε μεγάλη έλλειψη σε γαλοπούλες λόγω των καταστροφών στη Θεσσαλία. Νωπή γαλοπούλα θα βρίσκουμε αλλά δεν θα είναι απαραίτητα ελληνική ελευθέρας βοσκής. Έχουμε κάνει όπως κάθε χρόνο εισαγωγές από την Ιταλία και τη Γαλλία».

Ο κ. Θεόδωρος Ρούσσος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες» μίλησε στο Newsbomb.gr.

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τις τιμές κυμαίνονται περίπου στα 11 ευρώ η ίδια δηλαδή σε σχέση με πέρσι. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι τα κρεοπωλεία έχουν κάνει τις παραγγελίες τους και έχουν και τις κρατήσεις τους οπότε δεν θα μπορεί να βρει κάποιος ελληνική γαλοπούλα την τελευταία στιγμή».