ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ύμνοι BofA για την ελληνική οικονομία: «Τριπλάσια ανάπτυξη σε σύγκριση με την Ευρωζώνη»

Ύμνοι BofA για την ελληνική οικονομία: «Τριπλάσια ανάπτυξη σε σύγκριση με την Ευρωζώνη»

Η νεότερη έκθεση της Bank of America για την εγχώρια οικονομία.

Νέα διάκριση για την εγχώρια οικονομία αποτελεί η νεότερη έκθεση της Bank of America, αφού τονίζεται πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει τις καλές επιδόσεις και την επόμενη διετία, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Η BofA εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα μειωθεί περαιτέρω το 2024 και 2025, στο 155,2% και 152,9%του ΑΕΠ αντίστοιχα από 161,5%και 172,6% το 2023 και το 2022.

Για την ανάπτυξη, οι αναλυτές προβλέπουν 1,1% το 2024 έναντι του μέσου όρου της Ευρωζώνης (0,4%) και 1,7% το 2025.

Συγκεκριμένα, τρεις είναι οι κυριότεροι λόγοι που συντελούν στην «άνθιση» της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τη Bank of America.

Πρώτον, η σοβαρή δημοσιονομική σύνεση και οι μεταρρυθμίσεις. Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να βελτιωθεί περισσότερο εφέτος, στο 2,1% του ΑΕΠ της χώρας, κυρίως λόγω της καλύτερης είσπραξης φόρων, όπου επισημαίνεται ιδιαίτερα η μεταρρύθμιση στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Δεύτερον, η αυξημένη δυναμική για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο κύριος λόγος είναι η πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, ο μετριασμός των αυστηρών πιστωτικών όρων, που αφορούν άμεσα την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σχετικές ειδήσεις