ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών - Ιστορικό υψηλό στην εκκίνηση νέων αιτήσεων

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών - Ιστορικό υψηλό στην εκκίνηση νέων αιτήσεων

Πάνω από 5.000 οι νέες αιτήσεις τον Ιανουάριο.

Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφεται τον Ιανουάριο στην εκκίνηση νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, με περισσότερες από 5.000 αιτήσεις.

Σταθερά υψηλά παραμένουν οι νέες μηνιαίες ρυθμίσεις οι οποίες ξεπερνούν τις 1.000. Τα στοιχεία αντανακλούν τη δυναμική του συγκεκριμένου εργαλείου που τους τελευταίους μήνες αξιοποιείται σημαντικά από τους οφειλέτες μετά και τις πρόσφατες βελτιώσεις που θεσμοθετήθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: Τον μήνα Ιανουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 5.031 εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα και 1.075 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε ιδιαίτερα υψηλό σύνολο αρχικών οφειλών 425 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, έως το τέλος Ιανουαρίου του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 13.101 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 4,8 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Σε σταθερά επίσης υψηλό επίπεδο διατηρείται και το ποσοστό εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς.