ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης: 18 ευρώ τα παϊδάκια και 10 ευρώ το λουκάνικο!

Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης: 18 ευρώ τα παϊδάκια και 10 ευρώ το λουκάνικο!

Οι παραγγελίες  στα κρεοπωλεία, πάντως, ξεκίνησαν με τους καταναλωτές να προτιμούν για να ρίξουν το κόστος να ετοιμάσουν το παραδοσιακό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης στο σπίτι

Ακριβά θα πληρώσουν την Τσικνοπέμπτη οι καταναλωτές, αφού οι τιμές στα κρέατα έχουν αυξηθεί κατά 6% μέσα σε ένα έτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα το MEGA, το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης θα κοστίσει πιο ακριβά, αφού οι τιμές έχον πάρει την ανιούσα. Μόνο το ένα κιλό αρνί και το κατσίκι στοιχίζουν περίπου 18 ευρώ το κιλό ενώ το κοτόπουλο στοιχίζει περίπου 5 ευρώ ενώ το χοιρινό φτάνει τα 10 ευρώ ανάλογα και με το κομμάτι.

Οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία, πάντως, ξεκίνησαν με τους καταναλωτές να προτιμούν για να ρίξουν το κόστος να ετοιμάσουν το παραδοσιακό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης στο σπίτι.

Πόσο θα κοστίσει το κρέας στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Μπριζόλες χοιρινές 6,50 – 7€

Σουβλάκια 8,50 – 11,50€

Λουκάνικα 8 – 10€

Κοτόπουλο ολόκληρο 3,50€ – 5,50€

Μοσχαρίσιος κιμάς (εισαγ.) 8€

Μπιφτέκια μόσχου(έτοιμα) 9 – 12€

Εγχώριο κατσικάκι γάλακτος 11 – 13€

Εγχώριο αρνάκι γάλακτος 11 – 13€

Παϊδάκια 18

Ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου κ. Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε για τις τιμές του κρέατος.

«Υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι. Το παϊδάκι είναι είδος πολυτέλειας αυτή τη στιγμή για τους πιο πολλούς. Είναι στα 17.95ευρώ το κιλό. Αυτό είναι το κοστολόγιό του. από το αρνί δεν βγάζουμε καθαρό κέρδος. Συνήθως κόβουμε από εκεί, παίρνουμε κομμάτια από άλλο μέρος του σώματος», είπε χαρακτηριστικά.

Αρνί χεράκι: 11 ευρώ/κιλό

Αρνί μπούτι: 12 ευρώ/κιλό

«Έχουμε αρκετές παραγγελίες και έρχονται πελάτες που μας ζητάνε σουβλάκια, κοκορέτσια κτλ. Μειωμένη η κίνηση δεν θα είναι αλλά έχει αλλάξει η δυναμική του καταναλωτή. Μπορεί να μην πάρει το παιδάκι το αρνίσιο αλλά μπορεί να πάρει παϊδάκια κοτόπουλου», συμπλήρωσε.