ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσικνοπέμπτη: Πόσο θα κοστίσει το κρέας φέτος - Οι τιμές σε Βαρβάκειο και σούπερ μάρκετ

Τσικνοπέμπτη: Πόσο θα κοστίσει το κρέας φέτος - Οι τιμές σε Βαρβάκειο και σούπερ μάρκετ

Η Τσικνοπέμπτη θα είναι πιο ακριβή με τους καταναλωτές να πληρώνουν αυξημένες τιμές στα κρεοπωλεία για να τσικνίσουν

«Φωτιά» μπαίνει στο πορτοφόλι των καταναλωτών, οι οποίοι πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω των αυξήσεων στις τιμές και των κρεάτων.

Η Τσικνοπέμπτη θα είναι πιο ακριβή με τους καταναλωτές να πληρώνουν αυξημένες τιμές στα κρεοπωλεία για να τσικνίσουν. Στη Βαρβάκειο όμως οι τιμές θα είναι πιο φτηνές, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά.

Όσοι δεν μπορούν να πάνε στην κεντρική αγορά θα επιλέξουν συνήθως τα σούπερ μάρκετ κυνηγώντας την λίγο καλύτερη τιμή σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία. Στις εικόνες που ακολουθούν από δύο σουπερ μάρκετ βλέπουμε αρνί γάλακτος ελληνικό στα 9,99 και στα 10,45 το κιλό.

Σε σχέση με λίγους μήνες πριν οι τιμές έχουν απογειωθεί, με τον καταναλωτή να πληρώνει 2 και 3 ευρώ παραπάνω στο κιλό.

Με αυτές τις τιμές οι καταναλωτές θα πουν πως το πλούσιο ή έστω το επαρκές οικογενειακό τραπέζι γίνεται όνειρο μακρινό, απατηλό και πανάκριβο. Η ποικιλία των κρεάτων γέρνει προς τα φτηνότερα και οι ποσότητες μειώνονται στις απολύτως απαραίτητες.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές που βλέπουν τις ήδη τσιμπημένες τιμές έχουν και τον φόβο πως μπορεί να μεγαλώσει το κόστος του τραπεζιού με ανατιμήσεις της τελευταίας στιγμής και έτσι πληρώνουν τώρα αρκετά.