ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιλιγγιώδες το ποσό των απλήρωτων φόρων: 6,2 δισ. ευρώ χρωστούμενα - Κίνδυνος για 2 εκατ. οφειλέτες

Ιλιγγιώδες το ποσό των απλήρωτων φόρων: 6,2 δισ. ευρώ χρωστούμενα - Κίνδυνος για 2 εκατ. οφειλέτες

Σημειώθηκε ότι 2 εκατομμύρια οφειλέτες κινδυνεύουν με κατασχέσεις

Ιλιγγιώδες είναι το ποσό των απλήρωτων φόρων για το προηγούμενο έτος.

Όπως ανέφερε το OPEN, βγήκαν σήμερα τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ για τους απλήρωτους φόρους του 2023. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης του 6,2 δις ευρώ απλήρωτων φόρων, που αφήσαμε πέρυσι, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σημειώθηκε δε ότι 2 εκατομμύρια οφειλέτες κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Συνολικά τέλος ότι τα «φέσια» στην εφορία φτάνουν τα 106 δισ. ευρώ το σύνολο.

Όλα τα σχετικά στοιχεία στο τέλος του βίντεο :

Νέα εφαρμογή για φορολογούμενους

Μια νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους, ενεργοποιείται στο μεταξύ έως τα τέλη Μαρτίου.

Με το νέο mobile app οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ τους και τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας από το τηλέφωνο τους, να λαμβάνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους και να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα.

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο για τους φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και τον ΦΠΑ. Όταν θα πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία, θα λαμβάνουν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, προκειμένου οι υπόχρεοι να προχωρήσουν στην πληρωμή των φόρων τους.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευση εγγράφων και πιστοποιητικών που χρειάζεται συχνά ο φορολογούμενους χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητά με τους κωδικούς του taxis.

Από τη φορολογική διοίκηση εκτιμούν ότι με τη νέα εφαρμογή και τα μηνύματα που θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι θα αυξηθούν σημαντικά οι εμπρόθεσμες πληρωμές, καθώς αρκετοί ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα εφαρμογή θα παρέχει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις να μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Το app που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσους εγγραφούν στην εφαρμογή και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται να εκδίδουν τιμολόγιο το οποία αυτόματα θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία.