ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θαλασσινά: Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιχθυαγοράς

Θαλασσινά: Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιχθυαγοράς

Τα καλαμάρια κοστίζουν 8.98 ευρώ, περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή 

Καλύτερες θα είναι οι τιμές στα θαλασσινά φέτος για τους καταναλωτές.

Ειδικότερα - σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ - ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος διευκρίνισε ότι στα 8-9 ευρώ από 10 -11 ευρώ που ήταν πέρυσι κοστίζει η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος) , τα 12 ευρώ αγγίζει η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8.98 ευρώ, περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7.98 είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι.

«Πάμε για μικρότερο εύρος κέρδους και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που είναι οικονομικά ευάλωτος», τόνισε ο Βασίλης Σίμος.

«Αναμέναμε να έρθει ο υπουργός Ανάπτυξης για να φτιάξουμε το καλάθι, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς.

Καλάθι της Σαρακοστής: Σε ισχύ από σήμερα

Την επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» αποτελεί το «Καλάθι της Σαρακοστής» που θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου καθώς σε αυτό προστίθενται τρεις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι σε προσιτές τιμές.

Στο «Καλάθι της Σαρακοστής» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

  • Χαλβάς
  • Νηστίσιμες Σαλάτες (αλοιφές - μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.α.)
  • Κατεψυγμένα θαλασσινά (δύο τουλάχιστον είδη)